Türkiye’ye yönelik dijital psikolojik harekât yürüten ve Mossad ile bağlantılı olduğu değerlendirilen sosyal medya hesaplarına müdahale gerçekleştirildi.
HESAPLAR TESPİT EDİLDİ
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucunda, yurtdışı menşeili ve İsrail istihbaratıyla bağlantılı bazı sosyal medya hesapları tespit edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, bu hesapların Türkiye’yi hedef alan içerikler paylaştığını belirledi.
ERİŞİM ENGELİ UYGULANDI
Yapılan incelemeler, bu hesapların kamuoyunda panik yaratmayı ve Türkiye aleyhine algı oluşturmaya yönelik psikolojik harekât faaliyetleri yürüttüğünü ortaya koydu. Bu doğrultuda, @AmIsrChai, @GileadMeir, @israelKurdish ve @welat_mehdi isimli hesaplara Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla erişim engeli getirildi. Ayrıca, bu hesapların dijital bağlantıları da detaylı bir şekilde incelendi ve tüm irtibatları belirlendi.



