SPOR
Yayınlanma : 23 Ocak 2026 08:50
Düzenleme : 23 Ocak 2026 08:50

Milli tenisçi Zeynep Sönmez'den Avustralya Açık'a veda: 3. turda rakibine takıldı

Milli tenisçi Zeynep Sönmez'den Avustralya Açık'a veda: 3. turda rakibine takıldı
Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Avustralya Açık tek kadınlar 3. turunda Elena Putintseva'ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Zeynep, tarihte bu turda mücadele eden ilk Türk tenisçi olmuştu.

Avustralya Açık'ta mücadele eden milli tenisçi Zeynep Sönmez, tek kadınlar 3. turunda Kazak rakibi Elena Rybakina'ya karşı galip gelemedi. Melbourne'de KIA Arena'da oynanan karşılaşmada dünya 112 numarası Zeynep, sıralamada 94. basamakta yer alan Putintseva ile karşılaştı.

İlk Set Putintseva'nın Üstünlüğüyle Tamamlandı

Maça istediği başlangıcı yapamayan Zeynep Sönmez, ilk setin başlarında servis kırma şansı bulsa da basit hatalar yaparak geriye düştü. İlk seti 6-3 kaybeden milli tenisçi, maçta 1-0 geriye düştü.

İkinci Sette Nefes Kesen Mücadele ve Eşitlik

İkinci sette daha iyi bir performans sergileyen Zeynep, rakibinin servislerini kırmayı başardı. Seti 6-6'ya getiren Zeynep, tie-break sonucunda seti 7-6 kazanarak maçta durumu 1-1'e getirdi ve umutları tazeledi.

Son Set Kazak Rakibe Gitti

Üçüncü ve belirleyici sette Putintseva, daha az hata yaparak üstünlüğünü korudu. Kazak raket, seti 6-3 maçı da 2-1 kazanarak 4. tura yükselirken, Zeynep Sönmez'in Avustralya Açık macerası sona erdi.