DÜNYA
Yayınlanma : 23 Ocak 2026 08:40
Düzenleme : 23 Ocak 2026 08:40

YPG/SDG'nin sinsi tuzağı: Sivillerin eşyaları patlayıcılarla donatıldı

YPG/SDG'nin sinsi tuzağı: Sivillerin eşyaları patlayıcılarla donatıldı
YPG/SDG terör örgütü, geri çekilirken sivillerin kullanacağı eşyaları patlayıcılarla tuzakladı. Suriye ordusu, bölgedeki vatandaşları şüpheli cisimlere yaklaşmamaları konusunda uyardı.

Suriye ordusu ile YPG/SDG terör örgütü arasında 20 Ocak Salı akşamı dört günlük bir ateşkes sağlandı. Bu süreçte, Suriye ordusu Halep kırsalı, Rakka ve Deyrizor gibi stratejik bölgelerden YPG/SDG'yi önemli ölçüde geri püskürttü. Ancak, örgütün geri çekilirken sivillerin kullanacağı eşyaları patlayıcılarla tuzakladığına dair sosyal medyada çeşitli görüntüler ortaya çıktı.

GÜNLÜK EŞYALARDAKİ ÖLÜMCÜL TUZAKLAR

Görüntülerde, etiketsiz bir metal konserve kutusunun patlayıcı düzenekle donatıldığı dikkat çekiyor. Ayrıca, bir çay kutusunun altında kablolarla bağlı bir patlayıcının yerleştirildiği bildirildi. YPG/SDG'nin Haseke kentinde bıraktığı bazı araçların da benzer şekilde patlayıcılarla teçhiz edildiği öğrenildi.

KUTSAL ALANLARA YAPILAN SALDIRILAR

Suriye Ordusu Operasyonlar Müdürlüğü, 21 Ocak Çarşamba günü yaptığı açıklamada, YPG/SDG'nin geçitlere, tünellere ve konakladıkları evlere patlayıcı yerleştirerek taş ve tuğla görünümünde düzenekler oluşturduğunu belirtti. Ordunun açıklamasında, YPG/SDG'nin kuzey bölgelerinden çekilirken yerleştirdiği patlayıcıların patlaması sonucunda can kayıpları yaşandığı vurgulandı. Ayrıca camilere ve birçok Kur'an-ı Kerim'e bu tuzakların yerleştirildiği bilgisi de paylaşıldı.

SİVİLLERE ACİL UYARI

Suriye ordusu, Rakka ve Deyrizor illeri ile Halep'in doğu kırsalındaki vatandaşlara, 'Hiçbir şüpheli cisme ve eşyaya yaklaşmayın, güvenliğiniz için durumu derhal yetkililere bildiriniz' şeklinde bir uyarıda bulundu.