A Milli Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Venezuela karşısında sahadan 2-1 galip ayrılırken, maçın ardından golcü Yunus Akgün ve ilk 11'de sahaya çıkan İsmail Yüksek, önemli açıklamalarda bulundu. Florida'da oynanan mücadelede geriye düşmelerine rağmen pes etmeyen milliler, gösterdikleri mücadeleyle umut verdi ancak oyuncuların ifadeleri, sahada henüz her şeyin mükemmel olmadığını ortaya koydu.
SAAT FARKININ YARATTIĞI ZORLUKLAR
Yunus Akgün, maçın ilk anlarındaki adaptasyon sorununu ve bunun temel nedenini açıkça dile getirdi. "Maçın başlarında saat farkından dolayı adapte olmakta zorlandık," diyen Akgün, bu durumun takımın ilk dakikalardaki performansını etkilediğini belirtti. Buna rağmen gelişmeye devam ettiklerini ve bu karşılaşmanın Dünya Kupası öncesi iyi bir test niteliği taşıdığına inandığını ifade etti. "Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz," sözleriyle geleceğe dair inancını vurguladı.
Mücadele Ruhu ve İçsel Muhasebe
İsmail Yüksek ise takımın genel morali ve gelecek hedefleri hakkında konuştu. 24 yıl sonra Dünya Kupası'na katılma fırsatının kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirten Yüksek, iki hazırlık maçını kazanarak moralli başladıklarını söyledi. Ancak, sahada sergilenen bazı anların kendilerine yakışmadığını gizlemedi. "Bazı gerçekleri konuşmamız lazım. Mücadele anlamında bize yakışmayan oyun oldu. Çok daha iyi oynayabilirdik. Çok pozisyon verdik, Venezuela'dan çok daha iyi takımlarla oynayacağız," diyerek, takımın performansına dair dürüst bir öz eleştiri getirdi. "Az önce içeride öz eleştirimizi yaptık ve çok daha sağlam oynamamız gerektiğini konuştuk. Gereken çalışmaları yaparak Dünya Kupası'na hazır olacağız," ifadeleriyle, yaşanan bu içsel muhasebenin, turnuvaya en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlayacağını belirtti.



