SPOR
Yayınlanma : 07 Haziran 2026 03:17
Düzenleme : 07 Haziran 2026 03:17

Dünya Kupası öncesi son provada galibiyet: Milli Takım Venezuela'yı devirdi!

Dünya Kupası öncesi son provada galibiyet: Milli Takım Venezuela'yı devirdi!
A Milli Takım, Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Venezuela'yı 2-1 mağlup etti. Milliler, geriye düştüğü maçta Barış Alper ve Yunus Akgün'ün golleriyle galibiyete ulaştı.

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Venezuela ile oynadığı hazırlık maçında sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Florida'daki Inter Miami FC Stadı'nda gerçekleşen mücadelede Milliler, 1-0 geriye düşmelerine rağmen skoru lehine çevirmeyi başardı.

GERİ DÖNÜŞLE GELEN GALİBİYET

Karşılaşmanın 14. dakikasında Venezuela'dan Mendoza'nın golüyle geriye düşen Ay-yıldızlılar, pes etmedi. 44. dakikada Barış Alper Yılmaz ve 54. dakikada Yunus Akgün'ün attığı gollerle maçı 2-1 kazandı. Bu sonuçla birlikte A Milli Takım, Dünya Kupası öncesi oynadığı iki hazırlık maçını da galibiyetle tamamlamış oldu. Daha önce İstanbul'da Kuzey Makedonya'yı 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup etmişlerdi.

MONTELLA'DAN KADRODA DEĞİŞİKLİKLER VE KAPTANLIK

Teknik Direktör Vincenzo Montella, Venezuela karşısında daha önceki Kuzey Makedonya maçına göre ilk 11'de 7 oyuncu değişikliğine gitti. Altay Bayındır, Çağlar Söyüncü, Mert Müldür, Salih Özcan, Oğuz Aydın, Yunus Akgün ve Can Uzun gibi isimler yerine Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Arda Güler, Abdülkerim Bardakcı, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci ve Barış Alper Yılmaz'a görev verildi. Bu maçta Zeki Çelik, A Milli Takım'da ilk kez kaptanlık pazubendini taktı. Hakan Çalhanoğlu ise mücadeleye yedek kulübesinde başladı. Türkiye, bu maçın ardından ana kamp merkezi olan Arizona Mesa'ya geçecek ve 14 Haziran'da Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Avustralya ile karşılaşacak.