Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) açıkladığı haftalık para ve banka istatistikleri, bankacılık sektöründeki mevduat hareketlerini gözler önüne serdi. Veriler, 30 Ocak haftası itibarıyla toplam mevduatın bir önceki haftaya göre küçük bir gerileme yaşadığını ortaya koyuyor.
MEVDUATLARDA HAFİF BİR GERİLEME
30 Ocak haftasında, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, bir önceki haftaya göre %0,1 oranında azalarak 29 trilyon 183 milyar 364 milyon 46 liraya düştü. Bu düşüş, mevduat sahipleri ve sektör gözlemcileri tarafından yakından takip edilen bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
TL VE YABANCI PARA MEVDUATLARINDAKİ FARKLILIK
Aynı dönemde, Türk Lirası cinsinden mevduat miktarı %2,6'lık bir düşüşle 15 trilyon 208 milyar 659 milyon 274 bin liraya gerilerken, yabancı para cinsinden mevduat ise %3,5'lik bir artışla 10 trilyon 315 milyar 158 milyon 391 bin liraya ulaştı. Bankalardaki toplam yabancı para mevduatının büyük bir kısmı, yurt içinde yaşayan kişilerin hesaplarında bulunuyor.



