Mercedes'in güç ünitesi kullanan McLaren ve Williams takımlarından gelen bazı eleştirilere yanıt veren Toto Wolff, herkesi memnun etmenin imkansız olduğunu söyledi.

Müşteri Takımlardan Gelen Eleştiriler
Yeni sezona güçlü bir başlangıç yapan Mercedes, özellikle tur süreleri açısından öne çıkarken, güç ünitesini kullanan McLaren ve Williams takımları Mercedes'in asıl potansiyelini tam olarak keşfetmekte zorlanıyor. McLaren takım patronu Andrea Stella, Mercedes High Performance Powertrains'ten yeterli bilgi gelmediğini ve testlerde sürekli olarak kendi başlarına öğrenmek zorunda kaldıklarını belirtti. Williams takım patronu James Vowles ise Melbourne'de Mercedes'in performansına şaşırdıklarını ve kurallar gereği aynı desteği verdiklerini bilmelerine rağmen bu performans seviyesine nasıl ulaştıklarını çözemediklerini itiraf etti.
Alpine'den Farklı Bir Bakış Açısı
Mercedes'in üçüncü müşterisi olan Alpine ise bu yıl ilk kez Mercedes güç ünitesi kullanıyor. Alpine yöneticisi Steve Nielsen, A526'nın yüksek hız eksikliği yaşadığını kabul ederek, bunun şasi mi yoksa motor kaynaklı mı olduğunun sorulması üzerine, enerji yönetimi ve öğrenme sürecinin büyük bir etken olduğunu dile getirdi. Nielsen, Mercedes'in mümkün olduğunca destek vermeye çalıştığını ve ekip ilişkilerinin gayet iyi olduğunun altını çizdi.
Wolff'un Savunması ve Gelecek Vizyonu
Melbourne yarışı sonrasında açıklamalarda bulunan Toto Wolff, müşteri takımlara yönelik yaklaşımı savundu. Yeni kurallarda öğrenilecek çok şey olduğunu ve gelişim eğrisinin herkes için dik olduğunu belirten Wolff, "Yeni düzenlemeler doğrultusunda güç ünitelerini anlamak, şanzıman veya süspansiyon fark etmeksizin, herkes için zorlu bir süreç. Asla herkesi memnun edecek şekilde dağıtım yapamazsınız. Önemli olan, iyi bir hizmet sunmak biz de bunu yapmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.


