GÜNDEM
Yayınlanma : 23 Şubat 2026 04:50
Düzenleme : 23 Şubat 2026 04:50

Meksika'da çete lideri El Mencho öldürüldü, ülke karıştı

Meksika'da çete lideri El Mencho öldürüldü, ülke karıştı
Meksika'da El Mencho'nun öldürülmesi, ülke genelinde büyük bir şiddet dalgasını tetikledi ve Jalisco eyaletinde kırmızı alarm verildi.

Meksika'da gerçekleştirilen bir federal güvenlik operasyonunda Jalisco Yeni Nesil Karteli'nin (CJNG) elebaşı olan uyuşturucu baronu Nemesio Oseguera Cervantes, nam-ı diğer 'El Mencho' öldürüldü.

ŞİDDET DALGASI BAŞLADI

El Mencho'nun ölümünün ardından, ülke genelinde büyük bir şiddet dalgası etkisini göstermeye başladı. Jalisco ve çevresindeki eyaletlerde, suç örgütünün misilleme olarak gerçekleştirdiği çok sayıda yol kapatma eylemi ve araç ile iş yeri kundaklama olayları meydana geldi. Jalisco, Michoacan, Colima, Nayarit, Aguascalientes ve Tamaulipas eyaletlerinde ateşe verilmiş araçlar ve yükselen dumanlar gözlemlenirken, Guanajuato'da da bazı iş yerleri yakıldı.

KIRMIZI ALARM UYGULAMASI

Jalisco eyalet hükümeti, halktan evlerinde kalmalarını talep ederken toplu taşımayı askıya aldı ve 'kırmızı alarm' uygulamasını devreye soktu. Federal, eyalet ve yerel yönetimler arasında ortak bir güvenlik masası oluşturuldu ve çok sayıda kent içi yol ile otoyol, kartel bağlantılı yol kapatma eylemleri nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Puerto Vallarta'da yoğun duman gökyüzünü kaplarken, otobüs terminallerinde silah sesleri ve patlamalar nedeniyle panik ve korku yaşandı.