SPOR
Yayınlanma : 25 Mayıs 2026 13:28
Düzenleme : 25 Mayıs 2026 13:28

McLaren patronu Stella: Yarış kararları anlık şartlara göre değerlendirilmeli

McLaren patronu Stella: Yarış kararları anlık şartlara göre değerlendirilmeli
McLaren patronu Andrea Stella, Kanada Grand Prix'sinde yaşanan zorlukları değerlendirerek, yarış kararlarının anlık şartlara göre alınması gerektiğini vurguladı.

Kanada Grand Prix'sine ıslak zemin stratejisi ile başlayan McLaren, yarışın başında karşılaştığı kuruyan pist ve startta yaşanan gecikmeler nedeniyle zor durumda kaldı.

McLaren patronu Stella: Yarış kararları anlık şartlara göre değerlendirilmeli 1

RİSKLİ STRATEJİ VE SONUÇLAR

Takım patronu Andrea Stella, bunun FIA kuralları ve starttaki gecikmelerden kaynaklandığını ifade etti. Kararların pilotlar ve ekiple ortak alındığını belirten Stella, "İlk turu sağ salim geçirebileceğimiz bir lastiğimiz olduğuna emin olmak adına onay verdim" dedi. Lastiklerin starttan 5 dakika önce takılması gerektiğini hatırlatan Stella, kararın operasyonel olarak 7 dakika önce verilmesi gerektiğini vurguladı. Yağmur yağdığı bir anda bu kararın alındığını fakat karar verildikten hemen sonra yağmurun durduğunu da ekleyen Stella, "Kurallar gereği kararları sadece sonuca bakarak yargılarken dikkatli olmalıyız. O anki şartlara bakmak gerek" şeklinde konuştu. Eğer yarış tam zamanında başlasaydı, kuru zemin lastikleriyle yarışanların zorlandığını görebileceğimizi belirtti.