Çin'in Keketuohai UNESCO Küresel Jeoparkı'ndaki Talat köyünde yaşanan olayda, bir kadın turistin leoparla selfie çekme girişimi dehşet verici bir saldırıyla son buldu. Vahşi hayvana yaklaşık 3 metre yaklaşan turist, aniden gelen saldırı sonucu yüzünden ağır yaralandı.

YÜZÜ KAN REYVAN İÇİNDE KALDI
Olay sırasında çekilen fotoğraflarda, turistin leoparla gülümseyerek poz verdiği görülürken, saldırıdan dakikalar sonra çekilen görüntülerde yüzünün kanlar içinde olduğu anlaşıldı. Çevredekilerin hızlı müdahalesiyle kurtarılan turistin, boynundaki kask sayesinde daha ciddi yaralanmalardan kurtulduğu belirtildi. Hastaneye kaldırılan turistin hayati tehlikesinin bulunmadığı ve durumunun stabil olduğu bildirildi.
UYARILARA RAĞMEN TEHLİKEYE ATILDI
Bölge yetkilileri, olaydan bir gün önce leoparın görüldüğüne dair uyarılar yaptıklarını ancak kayak yapan turistin daha iyi bir kare yakalamak uğruna leopara tehlikeli derecede yaklaştığını ifade etti. Yetkililer, vahşi hayvanlarla etkileşime geçmenin ölümcül sonuçlar doğurabileceği konusunda bir kez daha dikkat çekti.


