GÜNDEM
Yayınlanma : 06 Temmuz 2026 21:15
Düzenleme : 06 Temmuz 2026 21:15

Kurgu trafik kazalarıyla 200 milyon TL'lik dolandırıcılık operasyonu

Kurgu trafik kazalarıyla 200 milyon TL'lik dolandırıcılık operasyonu
İzmir'de sigorta dolandırıcılığına yönelik operasyonda, 200 milyon TL'lik vurgun yapan 240 şüpheli tespit edildi. 48 kişi gözaltına alındı, soruşturma sürüyor.

İzmir'de sigorta şirketleri üzerinden yapılan büyük bir dolandırıcılık girişimi, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından ortaya çıkarıldı.

Kurgulanan kazalar ve yöntemleri

Yapılan incelemelerde, şüphelilerin kurgu trafik kazaları düzenleyerek sigorta şirketlerinden haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Kamera bulunmayan bölgelerde kaza yapmış gibi araçları yerleştirip, fotoğraflar çekerek ve kendi aralarında tutanaklar düzenleyerek, sigorta taleplerinde bulundukları tespit edildi. Bu yöntem, eksper incelemelerini geçersiz kılmakta ve ödeme yapılmadığında tahkim, mahkeme ve icra süreçlerine başvurmalarına olanak tanımaktadır.

200 milyon TL'lik vurgun

Soruşturma sonucunda, örgüt lideri E.G. ile birlikte Ç.İ. ve avukat A.A.'nın da içinde bulunduğu toplam 240 şüpheli tespit edildi. Bu kişilerin kurgu kazalar ve hasar dosyaları aracılığıyla yaklaşık 200 milyon TL'lik haksız kazanç sağladıkları ortaya konuldu. İzmir merkezli düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 48 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı ve firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Yapılan aramalarda, dolandırıcılık faaliyetlerinin belgelerini içeren çok sayıda evrak ele geçirildi. Soruşturmanın derinlemesine sürdüğü ve 17 avukatın da bu süreçte rol aldığı tespit edildi.