Küba, derinleşen enerji krizi nedeniyle karanlığa gömülmüş durumda. Başkent Havana'da halk, tencere ve tavalarla sokaklara çıkarak hükümete karşı protestolar düzenliyor.

İŞLETMELER DURMA NOKTASINDA
Ülkenin birçok bölgesinde elektrik kesintileri 20 ila 22 saate kadar ulaştı. Uzun süren kesintiler, günlük yaşamı felç etti. Özellikle Havana'da çöp toplama hizmetleri durma noktasına geldi ve bazı mahallelerde biriken çöpler ateşe verildi. Bu durum, hava kirliliğini artırdı ve sağlık uzmanları, salgın riski konusunda uyarılarda bulundu.
YETKİLİLERDEN ŞOK AÇIKLAMALAR
Küba Enerji ve Maden Bakanı Vicente de la O Levy, ülkenin yakıt rezervlerinin tamamen tükendiğini açıkladı. Elektrik şebekesinin kritik durumda olduğunu belirten bakan, enerji üretiminin yalnızca yerli ham petrol ve sınırlı yenilenebilir kaynaklarla sürdürüldüğünü ifade etti. Ayrıca, ABD'nin yaptırımlarının enerji krizini derinleştirdiğini savundu.


