İki çocuk annesi olan Dağlı, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra uzun bir süre tekstil sektöründe çalıştı. Çocukları doğduktan sonra işine ara veren Dağlı, 2020 yılında şehir hayatından sıkılarak Bekaroğlu köyünde ailesinin evine yerleşti ve hayvancılık yapmaya karar verdi.
HAYVANCILIĞA YENİ BİR BAŞLANGIÇ
Köydeki evini ve ahırını tamir ettiren Dağlı, annesinin doğum gününde hediye ettiği 5 anaç koyun ve 1 koçla hayvancılık serüvenine başladı. Kent merkezine yaklaşık 33 kilometre mesafedeki köyünde yalnız yaşayan Dağlı, zamanla hayvan sayısını 85’e çıkararak kendi sürüsünün sahibi oldu. Dağlı, bu süreci “Hayatımın en güzel doğum günüydü ve dönüm noktasıydı.” sözleriyle ifade etti.
GÜÇLÜ KADINLARA DESTEK ŞART
Hayvancılığın zorluğuna dikkat çeken Dağlı, bu işin ciddi bir emek gerektirdiğini, gece gündüz hayvanların yanında olduğunu belirtti. Kendine de vakit ayırabildiğini ancak işin yoğunluğunun farkında olduğunu söyledi. Dağlı, kadınların bu sektörde cesaretlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Kendilerine güveniyorlarsa bir yerden başlasınlar mutlaka.” dedi. Ayrıca, devletin kadın girişimcilere yönelik önemli destekler sağlayacağını da sözlerine ekledi.



