GÜNDEM
Yayınlanma : 18 Nisan 2026 19:26
Düzenleme : 18 Nisan 2026 19:26

Kırşehir'de iş yerine baskın: 12 bin makaron ele geçirildi

Kırşehir'de iş yerine baskın: 12 bin makaron ele geçirildi
Kırşehir'de kaçakçılık operasyonunda bir iş yerinde 12 bin dolu makaron ve 4 kg kıyılmış tütün ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Kırşehir'de polis ekipleri, kaçakçılıkla mücadele kapsamında bir iş yerine düzenlediği operasyonda şok edici bir bulguya imza attı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü titiz çalışmalar sonucunda, bir iş yerinde adeta bir makaron deposu ortaya çıkarıldı.

BASKINDA NELER BULUNDU?

Operasyon sırasında yapılan detaylı aramalarda, toplamda 12 bin adet doldurulmuş makaron ele geçirildi. Sadece makaronlarla sınırlı kalmayan ekipler, aynı zamanda 4 kilogram da kıyılmış tütün buldu. Bu denli büyük bir miktarda kaçak ürünün bir arada bulunması, operasyonun önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Bulunan tüm materyallere ekipler tarafından el konuldu.

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan M.T. isimli şahıs hakkında, 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet' suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi. Bu tür operasyonların, yasa dışı tütün ürünlerinin piyasaya sürülmesini engelleme ve halk sağlığını koruma açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı. Benzer operasyonların devam edeceği belirtildi.