SAĞLIK
Yayınlanma : 28 Temmuz 2025 14:18

Kene ısırması sonucu ölüm: Ayşegül Yücel hayatını kaybetti

Kene ısırması sonucu ölüm: Ayşegül Yücel hayatını kaybetti
Sivas'ta, kene ısırması sonucu KKKA hastalığına yakalanan 50 yaşındaki Ayşegül Yücel hayatını kaybetti. Yücel'in cenazesi yarın toprağa verilecek.

Sivas'ın Zara ilçesine bağlı Gühertaş köyünde yaşayan 50 yaşındaki Ayşegül Yücel, bir hafta önce kene ısırmasına maruz kaldı. Bir süre sonra rahatsızlanan Yücel, yakınları tarafından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

KKKA HASTALIĞI ŞÜPHESİ

KKKA hastalığı şüphesiyle Anestezi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alınan Yücel, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastalığın seyrini hızlandıran faktörler henüz netlik kazanmadı.

CENAZE TÖRENİ

Yücel'in cenazesinin, yarın Gühertaş köyünde toprağa verileceği öğrenildi. Ailesi ve sevenleri büyük bir üzüntü yaşıyor. Yetkililer, kene ısırmalarının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Vatandaşların, kene ısırması durumunda en kısa sürede sağlık kuruluşlarına başvurmaları önemle vurgulandı.