GÜNDEM
Yayınlanma : 02 Şubat 2026 16:37
Düzenleme : 02 Şubat 2026 16:37

Kars'ta hayvancılıkta verimlilik ve destekleme bilgilendirmesi yapıldı

Kars'ta hayvancılıkta verimlilik ve destekleme bilgilendirmesi yapıldı
Kars'ta düzenlenen toplantıda, hayvancılıkta verimlilik artışı, buzağı kayıplarının önlenmesi, TARSİM sigortası ve yeni destekleme modeli hakkında üreticilere bilgi verildi.

Kars'ta düzenlenen programda, hayvancılıkta üretim verimliliğinin artırılması ve ekonomik kayıpların azaltılmasına yönelik güncel bilgiler üreticilerle paylaşıldı.

BUZAĞI KAYIPLARI VE TARSİM DETAYLARI ANLATILDI

Toplantıda, buzağı kayıplarının önlenmesi, infertilite (döl tutmama) ile mücadele yöntemleri, TARSİM tarım sigortasının önemi, üretim planlaması ve yeni destekleme modeli hakkında üreticilere ayrıntılı bilgiler aktarıldı. Sunumlarda, hayvan sağlığının korunması, doğru bakım ve besleme uygulamalarının hem verim artışı hem de ekonomik sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

İL MÜDÜRÜ ÜRETİCİLERLE SAHADA BULUŞTU

Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Aydın'ın da katıldığı toplantıda, üreticilerin sahada karşılaştıkları sorunlar doğrudan dinlendi. Karşılıklı görüş alışverişiyle geçen programda, yetiştiricilerin talepleri değerlendirilerek çözüm odaklı öneriler ele alındı. İl Müdürü Aydın, sahadan gelen geri bildirimlerin çalışmaların planlanmasında yol gösterici olduğunu ifade etti.

YENİ DESTEKLEME MODELİ VE ÜRETİM PLANLAMASI

Yeni destekleme modeli ve üretim planlaması konusunda da bilgilendirme yapılan toplantıda, devlet desteklerinin daha etkin ve verimli kullanılmasının hedeflendiği belirtildi. Bu doğrultuda, üreticilerin bilinçli üretim yapmalarının hem bireysel kazanç hem de ülke ekonomisi açısından önemli olduğu dile getirildi. Yetkililer, bilgilendirme çalışmalarının il genelindeki tüm ilçelerde planlı bir şekilde devam ettiğini ve üreticilerle birebir temas kurulduğunu kaydetti.