Japonya, son bir aydır yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklarla boğuşuyor. Japonya Yangın ve Afet Yönetim Ajansı'nın (FDMA) açıkladığı son verilere göre, 20 Ocak'tan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 46'ya ulaştı. Bu durum, ülkeyi derin bir yasa boğarken, yetkilileri acil önlemler almaya zorluyor.

NİGATA'DA CAN KAYBI EN YÜKSEK
Felaketin en ağır vurduğu bölge, 17 can kaybıyla Niigata oldu. Akita, 9 ölümle ikinci sırada yer alırken; Hokkaido, Aomori ve Yamagata eyaletlerinde her biri 5'er kişi hayatını kaybetti. Iwate, Fukui, Nagano, Kyoto ve Shimane eyaletlerinde ise 1'er ölüm kaydedildi. Bu tablo, kar fırtınasının ülkenin geniş bir coğrafyasını etkisi altına aldığını gözler önüne seriyor.

ULAŞIMDA CİDDİ AKSAKLIKLAR VAR
Kar ve soğuk havanın yol açtığı kazalarda toplam 543 kişi yaralandı; bunların 187'si ağır, 356'sı hafif yaralı olarak kayıtlara geçti. Ulaşım ağında ciddi aksamalar yaşanıyor: 68 uçuş iptal edilirken, hızlı tren seferlerinde de sorunlar var. Bazı şehirlerarası yollar trafiğe kapatıldı. Tottori eyaletindeki Yoshikata bölgesinde, yoğun kar nedeniyle genel seçim oy verme işleminin başlangıç saati, yerel saatle 07.00'den 09.00'a ertelendi.
KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK
Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), Japon Denizi kıyısındaki bölgelerde kar yağışının süreceğini duyurdu. Özellikle Niigata'da kar miktarının 70 santimetreye ulaşması bekleniyor. Bu tahminler, durumun daha da kötüleşebileceğine işaret ederken, yetkililer vatandaşları tedbirli olmaya çağırıyor.


