İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul İl Jandarma Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Kamuoyunca bilinen kişilere yönelik gerçekleştirilen operasyonda, 'kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak' ile 'uyuşturucu veya uyarıcı madde temin etmek' suçlarından dolayı 14 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİLER
Eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı. İki şüphelinin firari olduğu, birinin ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi. Gözaltına alınan isimler arasında Hafsanur Sancaktutan, Emir Can İğrek, Serra Pirinç, Ogün Alibaş, Utku Ünsal, Elif Büşra Pekin, Burak Deniz, Mert Demir, Emre Öztürk (Fel), Ender Eroğlu ve Enes Güler yer aldı. Gözaltı kararı bulunan Somer Sivrioğlu, Sinem Özenç Ünsal ve Ahsen Eroğlu'nun yakalama çalışmaları ise devam ediyor.
ADLİ KONTROL TEDBİRLERİ
Gözaltına alınan şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından kan örnekleri alınmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Kan örnekleri alındıktan sonra Emir Can İğrek, Ogün Alibaş, Elif Büşra Pekin, Burak Deniz ve Enes Güler adliyeye sevk edildi. Bu şüpheliler, savcılık ifadeleri sonrasında adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine gönderildi. Hakim, 5 şüphelinin 'yurt dışına çıkış yasağı' şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti.



