Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Genel Direktörü Amy Pope, Lübnan'da yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, son haftalarda 1,2 milyon kişinin yerinden edildiğini açıkladı. Pope, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ülkedeki saldırıların endişe verici boyutlara ulaştığını ve yerinden edilenlerin büyük çoğunluğunun çocuklardan oluştuğunu belirtti.

ACİL GERİLİM AZALTMA ÇAĞRISI
Pope, Lübnan'da acil bir şekilde itidal ve gerilim azaltma çağrısında bulunurken, göçmenler ve yerinden edilmiş kişiler başta olmak üzere tüm sivillerin korunmasının hayati önem taşıdığını vurguladı. Bu trajik durum, uluslararası toplumun dikkatini daha fazla çekmeyi hak ediyor.
İSRAİL SALDIRILARI VE MİLLİ YAS
Öte yandan, İsrail ordusu Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yönelik şiddetli hava saldırıları düzenledi. Şehrin çeşitli bölgelerinden yükselen dumanlar ve duyulan patlama sesleri, saldırıların boyutunu gözler önüne serdi. Lübnan hükümeti, İsrail'in düzenlediği saldırılar sonucu hayatını kaybeden 254 kişi anısına yarın için 1 günlük milli yas ilan etti.


