GÜNDEM
Yayınlanma : 13 Mart 2026 00:00
Düzenleme : 13 Mart 2026 00:00

İstanbul'da sahte belge operasyonu: 13 kişi yakalandı

İstanbul'da sahte belge operasyonu: 13 kişi yakalandı
İstanbul'da polis, ikamet izni başvurularında sahte belge kullandığı tespit edilen 13 kişiyi Fatih ve Ümraniye'deki operasyonla yakaladı. Aramalarda çok sayıda sahte belge ve dijital materyal ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi ekipleri, resmi belgede sahtecilik ve göçmen kaçakçılığı suçlarını önlemeye yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirdi.

Sahte Belgelerle İkamet Başvurusu Tespit Edildi

Ekipler, İl Göç İdaresi Müdürlüğüne ikamet izni başvurusu yapan bazı kişilerin sahte banka hesap dökümleri ve belgeler kullandığını belirledi. Bu sahte belgeleri hazırlayan, temin eden ve düzenleyen şüphelileri tespit etmek için kapsamlı bir inceleme başlatıldı.

Fatih ve Ümraniye'de Operasyon Düzenlendi

Teknik ve fiziki takibin ardından Fatih ve Ümraniye'de, yabancı uyruklulara danışmanlık adı altında sahte belge temin ettiği tespit edilen 4 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 5 cep telefonu, dizüstü bilgisayar, ikamet ve çalışma izni almak için kullanılan çok sayıda sahte belge, dijital materyal ve farklı kişi/kuruluşlara ait kaşeler ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.