İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, hem ülke içinde hem de uluslararası alanda faaliyet gösteren tehlikeli bir suç örgütüne yönelik nefes kesen bir operasyon düzenledi. Bu operasyon sonucunda, örgütle bağlantılı olduğu tespit edilen tam 16 şüpheli gözaltına alındı.
SUÇ AĞININ KAPSAMI VE YAKALANANLAR
Polisin titiz çalışmaları neticesinde, şüphelilerin Eyüpsultan ve Üsküdar bölgelerinde "kasten yaralama" olaylarına karıştıkları ortaya çıktı. Ayrıca, Eyüpsultan'da birbirinden bağımsız 5 farklı iş yerine yönelik "kurşunlama" eylemleri ve Bağcılar'da bir işletmenin "yağmalanmakla tehdit edilmesi" gibi suçlara karıştıkları belirlendi. En ürkütücü detaylardan biri ise, Ataşehir'de bir şahsa yönelik eylem hazırlığında olduklarının tespit edilmesi oldu. Bu kapsamda, farklı zamanlarda gerçekleştirilen operasyonlarla 16 şüpheli adalete teslim edildi.
ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER VE SORUŞTURMANIN DEVAMI
Şüphelilerin kaldığı adreslerde yapılan detaylı aramalarda, polis ekipleri önemli delillere ulaştı. Aramalarda, toplam 6 adet ruhsatsız tabanca ve bir adet çalıntı motosiklet ele geçirildi. Bu operasyon, "İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü" soruşturması kapsamında gözaltına alınan 23 zanlının ardından geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Ağaç ve Peyzaj A.Ş.'ye yönelik yapılan operasyonda da 23 şüpheli adliyeye sevk edilmişti. Bu gelişmeler, İstanbul'daki organize suçla mücadelenin ne kadar yoğun bir şekilde devam ettiğini gözler önüne seriyor.



