DÜNYA
Yayınlanma : 02 Mayıs 2026 04:09
Düzenleme : 02 Mayıs 2026 04:09

İsrail, Sumud Filosu'ndaki aktivistleri Girit Limanı'na çıkardı

İsrail, Sumud Filosu'ndaki aktivistleri Girit Limanı'na çıkardı
İsrail, alıkonulan Sumud Filosu'ndaki aktivistleri Yunanistan'ın Girit Limanı'na çıkardı. Aralarında 20 Türk aktivist de bulunan toplam 211 aktivist serbest bırakıldı.

İsrail tarafından alıkonulan Sumud Filosu'ndaki aktivistler, Yunanistan'ın Girit Limanı'na çıkarıldı. Bu olay, uluslararası sularda yaşanan bir müdahalenin ardından gerçekleşti.

20 TÜRK AKTİVİST DE VAR

Alıkonulan aktivistler arasında 20 Türk aktivistin bulunduğu belirtiliyor. Gazze'ye insani yardım taşımak amacıyla yola çıkan filo, İsrail güçlerinin müdahalesiyle durdurulmuştu. Alıkonulan aktivistlerin isimleri ise Mustafa Enes Topal, Muhammed Özdemir, Ali Deniz, Yunus Kava, Şahin Yaslık, Mustafa Arslan, Abdulselam Demir, Nevzat Öylek, Nevzat Güzel, Halil Erdoğmuş, Abdüllatif Faslı, Hüseyin Şuayb Ordu, Mahmut Akay, Görkem Duru, Mehmet Atlı, Mükremin Köse, Ramazan Tekdemir ve Mahmut Çağatay Yavuz olarak açıklandı.

ÇELİŞEN AÇIKLAMALAR VE RESMİ BEKLENTİLER

İsrail Dışişleri Bakanlığı, alıkonulan aktivist sayısını 175 olarak belirtmişti. Ancak filo organizatörleri, toplam aktivist sayısının 211 olduğunu ifade etti. Müdahalenin detayları ve aktivistlerin durumu hakkında resmi açıklamaların yapılması bekleniyor.