İsrail'de yayın yapan Kanal 14 televizyonu, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan Nasır Hastanesi'ne düzenlenen saldırıyla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Televizyonun haberinde, savaşçıların saldırıda gerektiği gibi hareket ettiği belirtildi ve saldırıya katılan güçlerin, İsrail ordusunun yüksek komutanlığı tarafından saldırının onaylandığını ve koordine edildiğini, ayrıca saldırıdan önce haberdar olduklarını açıkça belirttikleri ifade edildi.
SALDIRININ MEŞRULAŞTIRILMA ÇABALARI
20 kişinin, aralarında 5 gazetecinin de bulunduğu, hayatını kaybettiği saldırının meşrulaştırılmaya çalışıldığı haberde dikkat çekici bir detay yer aldı. Golani Keşif Birimi'nin son günlerde hastanenin katlarından birine, saldırı hazırlığı yapıldığı düşünülen ve İsrail güçlerini izleyen gelişmiş bir kamera yerleştirildiğini tespit ettiği iddia edildi. Bu iddia, saldırının önceden planlanmış olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.
İSRAİL ORDUSUNUN AÇIKLAMASI
İsrail ordusu, Gazze'deki Nasır Hastanesi'ne sabah saatlerinde üst üste iki saldırı düzenlediğini doğruladı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın yazılı açıklamasına göre, saldırılarda 5'i gazeteci, 5'i sağlık çalışanı olmak üzere toplam 20 Filistinli hayatını kaybetti. Ölen gazeteciler arasında Reuters Haber Ajansı foto muhabiri Hüsam el-Mısri, Katar merkezli Al Jazeera televizyonu kameramanı Muhammed Selame, Independent Arabia ve AP'nin de bulunduğu çeşitli medya kuruluşlarında çalışan Meryem Ebu Dekka, ABD merkezli NBC News'te çalışan Muaz Ebu Taha ve gazeteci Ahmed Ebu Aziz bulunuyor. Saldırıyı üstlenen İsrail ordusu ise, 7 Ekim 2023'ten bu yana 244 gazeteciyi öldürmesine rağmen, gazetecileri doğrudan hedef almadıklarını savunarak olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.



