İsrail'de yayın yapan Kanal 12'nin haberine göre, ABD'nin İran'a yönelik muhtemel bir saldırı düzenleyebileceği iddiaları üzerine İsrail güvenlik kabinesi acil bir toplantı gerçekleştirdi.
TOPLANTIYA HAZIRLIK YAPILDI
Toplantıda, kabine üyelerinin İran ve diğer stratejik konularla ilgili kapsamlı bir brifing almasının hedeflendiği belirtildi. Başbakan Binyamin Netanyahu, toplantı öncesinde yalnızca birkaç danışmanı ve güvenlik yetkilisiyle bir araya gelerek, ABD'nin olası saldırısının ardından Hizbullah'ın muhtemel tepkilerini değerlendirdi.
FARKLI GÖRÜŞLER SÖZ KONUSU
İsrailli yetkililerin, ABD'nin saldırı olasılığı sonrasında Hizbullah ile yaşanabilecek çatışmalar hakkında farklı görüşlere sahip olduğu aktarıldı. Ayrıca, İran'ın nükleer programıyla ilgili yeni teklifler sunarak zaman kazanma çabasında olduğu ve Washington ile Tahran arasındaki anlaşmazlıkların derinliği nedeniyle uzlaşmanın şu aşamada zor olduğu vurgulandı.



