İşgal güçleri, Gazzenin büyük bölümünü yıkmaya devam ediyor. Yüzde 85i yerle bir olan bölgede, ayakta kalan binalar top ateşi ve hava bombardımanlarıyla hedef alınıyor. El-Cezirenin bilgilerine göre, İsrail kuvvetleri dün Han Yunus ve Deyr el-Belahda çok sayıda binayı yıktı.
Yıkım Operasyonları
Han Yunusun doğusunda İsrail ordusu top ateşi saldırılarını sürdürürken, Refahta iki hava bombardımanı düzenlendi. Bu ihlaller, 10 Ekimden beri toplam 194 kez ateşkesin bozulduğunu gösteriyor. Yerel kaynaklar, bölgedeki yıkımların günlük rutin haline geldiğini belirtiyor.
Ateşkes ve Yardım Kısıtlamaları
Ateşkes anlaşmasına göre, 9 Ekimde ilan edilen ateşkes kapsamında günlük 600 TIR insani yardım girmesi gerekiyordu. Ancak, 10-31 Ekim arası sadece 3 bin 203 TIR girdi ve bunlardan çoğu insani yardım taşıyordu. Hamas ise ateşkes kapsamında 3 İsrailli esirin cesedini Kızılhaça teslim etti, ancak yardım miktarı anlaşmanın sadece dörtte biriyle sınırlı kaldı.
Hamasın bu adımı esir takası sürecini etkilerken, İsrailin kısıtlamaları Gazzedeki insani krizi derinleştiriyor.



