DÜNYA
Yayınlanma : 22 Şubat 2026 21:12
Düzenleme : 22 Şubat 2026 21:12

Gazze'de ateşkes umutları tükeniyor: İsrail saldırıları acımasızca devam ediyor

Gazze'de ateşkes umutları tükeniyor: İsrail saldırıları acımasızca devam ediyor
İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki saldırıları sürüyor. Refah ve Han Yunus'a yönelik hava ve kara saldırılarında Filistinli kayıplar artarken, bölgedeki altyapının büyük kısmı tahrip oldu.

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden İsrail saldırıları, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da ateşkes beklentilerini boşa çıkararak sürüyor.

Refah ve Han Yunus Hedef Alındı

Bölgedeki görgü tanıklarının bildirdiğine göre, İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin doğu bölgelerini hedef aldı. Eş zamanlı olarak, İsrail ordusuna ait askeri birlikler Han Yunus'un doğu kesimlerine ateş açarken, deniz kuvvetleri de kentin sahil şeridini yoğun topçu ateşi altına aldı.

Çatışmalarda Artan Kayıplar ve Yıkım

Ateşkesin ilan edildiği tarihten bu yana İsrail tarafından yüzlerce kez ihlal yaşandı. Bu ihlaller sonucunda 612 Filistinli hayatını kaybederken, 1640 kişi de yaralandı. 8 Ekim 2023'te ABD'nin desteğiyle başlayan ve iki yıla yakın süredir devam eden çatışmalarda ise toplamda 72 binden fazla Filistinli yaşamını yitirdi ve 171 binden fazla kişi yaralandı. Bölgedeki sivil altyapının yaklaşık yüzde 90'ı ise yıkılmış durumda.