GÜNDEM
Yayınlanma : 15 Şubat 2026 15:29
Düzenleme : 15 Şubat 2026 15:29

Irak Dışişleri Bakanı ve MİT Başkanı Münih'te buluştu: Bölgesel gelişmeler masadaydı

Irak Dışişleri Bakanı ve MİT Başkanı Münih'te buluştu: Bölgesel gelişmeler masadaydı
Irak Dışişleri Bakanı ve MİT Başkanı, Münih'te bir araya gelerek Türkiye-Irak işbirliği ve Orta Doğu'daki gelişmeleri değerlendirdi. Suriye'deki anlaşmanın bölgesel istikrara katkısı vurgulandı.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, 62. Münih Güvenlik Konferansı sırasında Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile bir araya geldi.

İşbirliği ve Bölgesel Gelişmeler Değerlendirildi

Münih'te gerçekleşen görüşmede, Irak ile Türkiye arasındaki işbirliği olanaklarının nasıl daha da güçlendirilebileceği ele alındı. Ayrıca, Orta Doğu'da yaşanan güncel gelişmeler üzerine de fikir alışverişinde bulunuldu.

Suriye Anlaşması Üzerine Odaklanıldı

Görüşmede, Suriye hükümeti ile Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasında varılan anlaşmanın son durumu da incelendi. Taraflar, anlaşma hükümlerinin uygulanmasına yönelik bağlılıktan duyulan memnuniyeti dile getirerek, bu durumun bölgesel istikrara olumlu katkı sağlayacağını vurguladılar.