İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası düzeyde aranan bir ismi adalete teslim etti. İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan İran uyruklu R.A., havalimanı girişinde yapılan titiz bir çalışma sonucu kıskıvrak yakalandı.
KAÇAKÇILIK VE UYUŞTURUCU TİCARETİNDEN ARANIYORDU
Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelinin, İran makamlarınca 'uyuşturucu ticareti' ve 'kaçakçılık' gibi ciddi suçlamalarla arandığı belirlendi. Ayrıca, R.A.'nın vize, ikamet ve çalışma izni ihlallerinin yanı sıra benzer sebeplerle yurt dışına çıkış yasağının da bulunduğu tespit edildi. Bu durum, şüphelinin uluslararası ağının boyutunu gözler önüne seriyor.
İADE SÜRECİ BAŞLADI
Yakalanan şüphelinin, gerekli yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından İran'a iadesi için işlemlerin hızla devam ettiği bildirildi. Bu operasyon, Türkiye'nin uluslararası suçlarla mücadelesindeki kararlılığını bir kez daha ortaya koyarken, benzer olaylara karşı da caydırıcı bir örnek teşkil ediyor. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kırmızı ve ulusal bültenle aranan 90 suçlunun Türkiye'ye getirildiği bilgisi de bu mücadelenin kapsamını gösteriyor.



