DÜNYA
Yayınlanma : 02 Nisan 2026 19:12
Düzenleme : 02 Nisan 2026 19:12

İnsanlık tarihindeki 'son savaş' kapıda: Özgürlük mü, komünizm mi?

İnsanlık tarihindeki 'son savaş' kapıda: Özgürlük mü, komünizm mi?
Ulusal güvenlik uzmanı T. Casey Fleming, insanlığın 'son savaşı'nın eşiğinde olduğunu ve dünyanın ya tamamen özgürleşeceğini ya da komünist bir rejime gireceğini belirtti. Çin Komünist Partisi'nin 'sınırsız savaş' taktikleriyle Batı'yı çöke
İnsanlık tarihindeki 'son savaş' kapıda: Özgürlük mü, komünizm mi?

Ulusal güvenlik uzmanı T. Casey Fleming, insanlık tarihinin en kritik on yılına girildiğini ve dünyanın ya tamamen özgür olacağını ya da komünist bir rejime teslim olacağını savundu.

İnsanlık tarihindeki \

DÜNYA YA TAMAMEN ÖZGÜR YA DA KOMÜNİST OLACAK

American Thought Leaders programında Jan Jekielek'in konuğu olan Fleming, mevcut jeopolitik gerilimlerin (İran, Rusya, Çin ekseni) tesadüf olmadığını, bunun 'final savaşı' olduğunu iddia etti. Fleming'e göre, dünya önümüzdeki 10 yıl içinde ya kazanılacak ya da kaybedilecek, ortası yok.

İnsanlık tarihindeki \

ÇİN KOMÜNİST PARTİSİ'NİN STRATEJİSİ NET

Fleming, Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) stratejisinin çok açık olduğunu belirterek, 'Biz kazanmalıyız, siz ölmelisiniz' dedi. Onların doğrudan yok etmeyi hedeflediğini vurgulayan uzman, ÇKP'nin Rusya, İran, Kuzey Kore ve Pakistan gibi ülkelerle kurduğu ittifakın kalıcı olmadığını ve komünist rejimlerin 'kullan-at' mantığıyla hareket ettiğini ifade etti. Fleming, Batı dünyasına ve ABD içindeki işbirlikçilere de sert uyarılarda bulundu.

İnsanlık tarihindeki \

'SINIRSIZ SAVAŞ' TAKTİKLERİYLE BATININ ÇÖKERTİLMESİ

Fleming, ÇKP'nin 'sınırsız savaş' (unrestricted warfare) taktikleriyle sadece askeri değil; ekonomik, teknolojik ve toplumsal alanlarda da Batı'yı içten içe çökertmeye çalıştığını savundu. Bu mücadelenin kaybedilmesi halinde özgürlüğün yeryüzünden tamamen silineceğini vurgulayan uzman, mevcut İran krizinin de bu devasa satranç tahtasındaki hamlelerden biri olduğunu ima etti. Chicago Üniversitesi'nden Prof. Robert Pape'e göre ise ABD'nin müdahaleleri İran'ı 'dünyanın yeni enerji ve nükleer merkezi' haline getiriyor.