Şile'nin eski belediye başkanı İlhan Ocaklı, daha önce İçişleri Bakanlığı Müşavirliği görevini yürütmesinin ardından İstanbul İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü olarak yeni bir göreve getirildi. Bu atamanın ardından Ocaklı, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak duygularını ve hedeflerini paylaştı.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAKAN ÇİFTÇİ'YE TEŞEKKÜR
Ocaklı, açıklamasında, yeni görevine kendisini layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve destekleri için İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'ye şükranlarını sundu. Milletle iç içe hizmet etme prensibini sürdüreceğini belirten Ocaklı, sivil toplumun demokrasinin ve katılımın en güçlü zemini olduğunu vurguladı. İstanbul'u, Türkiye'nin her köşesinden gelen birikimin buluştuğu ve etkisini ülke geneline yayan güçlü bir merkez olarak tanımladı.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ ÖNCELİĞİ
Yeni görevinde önceliklerinin sivil toplum kuruluşlarının daha güçlü, görünür ve etkili hale gelmesi, ulusal ve uluslararası desteklerden daha fazla yararlanabilmesi ve iş birliklerinin artırılması olacağını ifade eden Ocaklı, sivil toplum kültürünün kadim bir geleneğin, dayanışmanın ve gönülden bağlılığın ifadesi olduğuna inandığını belirtti. Bu yeni sorumluluğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anlayışıyla sadece idari bir görev değil, gönüllere dokunan bir hizmet alanı olarak gördüğünü sözlerine ekledi. Daha güçlü bir İstanbul ve daha güçlü bir Türkiye için birlikte çalışacaklarını vurguladı.



