DÜNYA
Yayınlanma : 07 Aralık 2025 16:59
Düzenleme : 07 Aralık 2025 16:59

Ikea, Letonya ve Litvanya'da şehir büyüklüğünde orman satın aldı

Ikea, Letonya ve Litvanya'da şehir büyüklüğünde orman satın aldı
Ikea, Letonya ve Litvanya'da toplam 24 bin hektar orman satın alarak sürdürülebilirlik hedeflerine büyük bir adım attı. Satış sürecinin 2026'da tamamlanması bekleniyor.

İsveçli mobilya devi Ikea, sürdürülebilir ormancılık stratejisini güçlendirmek için Letonya ve Litvanya'da toplam 24 bin hektar orman arazisi satın aldı. Bu yatırım, şirketin 2050 için belirlediği net sıfır emisyon hedefine yönelik en büyük adımlardan biri olarak görülüyor.

FRANKFURT BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR ALAN

Finlandiyalı yatırım şirketi CapMan Natural Capital'in açıklamasına göre Inter Ikea Group, yüzölçümü neredeyse Frankfurt büyüklüğüne ulaşan bu orman arazilerini satın alarak Baltık bölgesindeki kaynak yönetimini doğrudan kontrol etmeyi amaçlıyor. Ormanların, Forest Stewardship Council (FSC) standartlarına ve Ikea'nın kendi çevresel kriterlerine uygun şekilde işletileceği belirtildi.

2026'DA TAMAMLANACAK

CapMan Natural Capital, satış sürecinin ilgili kurumların onayıyla birlikte 2026 yılının ilk yarısında tamamlanmasının beklendiğini duyurdu. Inter Ikea Group'un küresel orman yatırımları yöneticisi Bruno Mariani Piana, "Ormanları sorumlu bir şekilde yöneterek yerel ekonomiyi desteklemek, topluluklarla iş birliği yapmak ve gelecek nesiller için sağlıklı ekosistemler korumak istiyoruz" açıklamasını yaptı. Satın alınan ormanların tamamının FSC sertifikalı olduğu da vurgulandı.