Hatay'da, 50 bin scoville acılık değeri ile 'Türkiye'nin en acı biberi' olarak bilinen Samandağ biberinin hasadı için çiftçiler hazırlıklara başladı.
SAMANDAĞ BİBERİ OLgunlaşıyor
Yüksek acılığı ve kendine has lezzeti ile dikkat çeken Samandağ biberi, 2 bin 347 dekarda olgunlaşma sürecine girdi. Bu biberin hasadına aralık ayında başlanacak. Üreticisi Güney Sakınlı, ürünlerinin tamamen doğal yöntemlerle ve genetik değişim olmadan yetiştirildiğini ifade etti.
ZAYIFLAMA İÇİN TERCİH EDİLİYOR
Yüksek acı oranı nedeniyle zayıflamak isteyenlerin de tercih ettiği Samandağ biberinin lezzeti ve aroması, onu oldukça popüler hale getiriyor. Sakınlı, biberlerini başta Gaziantep ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ile gönderdiklerini belirtti. Ayrıca, Samandağ biberinin hem güzlük hem de baharlık olmak üzere iki farklı dönemde yetiştirildiğini de sözlerine ekledi.



