ASAYİŞ
Yayınlanma : 21 Temmuz 2025 10:51

Haraç için işyerlerini kurşunlayan 27 şüpheli tutuklandı

Haraç için işyerlerini kurşunlayan 27 şüpheli tutuklandı
İstanbul'da haraç almak için işyerlerini kurşunlayan 29 şüpheliden 27'si tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Haraç için işyerlerini kurşunlayan 27 şüpheli tutuklandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık iki ay süren teknik ve fiziki takip sonucu haraç almak amacıyla işyerlerini kurşunlayan bir şebekeyi çökertti. Operasyon kapsamında yapılan baskınlarda 29 şüpheli gözaltına alındı ve 6 ruhsatsız silah ele geçirildi.

GÜVENLİK KAMERA KAYITLARI

Şüphelilerin işyerlerini kurşunladıkları anlar güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Bu görüntüler, soruşturmada önemli delil niteliği taşıyor. Gasp Büro Amirliğinde yapılan sorguların ardından şüphelilere 'kasten öldürmek', 'gasp', 'ruhsatsız silah bulundurmak', 'mala zarar verme', 'tehdit' ve 'genel güvenliğin kasten tehlikeye düşürülmesi' suçlarından işlem yapıldı.

ADLİYE SÜRECİ

Adliyeye sevk edilen 29 şüpheliden 27'si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.