DÜNYA
Yayınlanma : 13 Temmuz 2026 01:26
Düzenleme : 13 Temmuz 2026 01:26

Hamaney'in cenazesi şehir şehir dolaşarak Meşhed'de defnedildi

Hamaney'in cenazesi şehir şehir dolaşarak Meşhed'de defnedildi
Hamaney'in cenazesi, İran ve Irak'ta düzenlenen törenlerin ardından Meşhed'de toprağa verildi. Kalabalık izdihamları dikkat çekti.

İran'ın eski lideri Ayetullah Ali Hamaney'in naaşı, defin öncesinde İran ve Irak'ta çok sayıda şehirde düzenlenen törenler sırasında dolaştırıldı.

CENAZE TÖRENLERİ YÜZ BİNLERİ BİR ARAYA GETİRDİ

Soğutuculu cenaze aracında taşınan tabut, Meşhed'de halkın ziyaretine açıldığında, binlerce kişi naaşa dokunabilmek için büyük bir izdiham oluşturdu. Hamaney'in cenazesi, günler boyunca Necef, Kerbela, Kum ve Tahran gibi şehirlerden geçerek Meşhed'e ulaştı. Bu süreçte düzenlenen törenlerde, yüz binlerce kişi kortejlere katılarak Hamaney'in tabutunu görmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

MEŞHED'DE DİKKAT ÇEKEN GÖRÜNTÜLER

Son durak olan Meşhed'deki törenler, kalabalığın yoğunluğuyla dikkat çekti. Soğutuculu aracın kasasından indirilen tabut etrafında oluşan kalabalık, güvenlik görevlilerinin kontrol etmesini zorlaştırdı. Tören alanında zaman zaman ezilme tehlikesi yaşanırken, Hamaney'in cenazesi sonunda Meşhed'de toprağa verildi. Günler süren bu cenaze programı boyunca, İran ve Irak'ta geniş güvenlik önlemleri alındığı bildirildi.