Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Taşbaşı köyünde yaşanan çığ felaketi, bölge halkını yasa boğdu. 1 Ocak 2026 akşamı İdeyi Mahallesi'ni vuran çığ, birçok ahırın üzerine yığılarak çok sayıda küçükbaş hayvanın telef olmasına neden oldu.
ÇIĞ FELAKETİ MİLYONLUK ZARARA YOL AÇTI
Abdullah Akbay, Yusuf Dayan ve Hasan Durgun'a ait küçükbaş hayvanların yanı sıra, Recep Dayan'ın arılı kovanları da çığ altında kaldı. Köylülerin kendi imkanlarıyla başlattığı kurtarma çalışmalarında bazı hayvanlar canlı olarak çıkarılırken, yaz aylarında kullanılan ve erzak ile eşyaların depolandığı evler de çığ nedeniyle kullanılamaz hale geldi.
YOL AÇMA ÇALIŞMALARI VE RİSK UYARISI
Taşbaşı Köyü Muhtarı Ahmet Köçek, hayvanların yaklaşık 4 gündür çığ altında olduğunu ve yolun açılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Ancak muhtar, bölgede halen ciddi çığ riski bulunduğuna dikkat çekti. Yetkililer ise yolun açılmasının ardından AFAD ve ilgili kurumların bölgeye sevk edilerek hasar tespit çalışmalarına başlayacağını bildirdi.



