SPOR
Yayınlanma : 13 Haziran 2026 21:19
Düzenleme : 13 Haziran 2026 21:19

Hadjar, pole pozisyonu için yeterli olmadıklarını vurguladı

Hadjar, pole pozisyonu için yeterli olmadıklarını vurguladı
Isack Hadjar, Barselona'daki sıralama turlarında yaşadığı ilk viraj hatasından dolayı pole pozisyonuna yeterince yakın olamadıklarını ifade etti.

Isack Hadjar, Barselona'daki sıralama turlarını altıncı sırada tamamlayarak pazar günü başlayacak yarışta takım arkadaşı Max Verstappen'in yanında üçüncü sıradan start alacak.

Hadjar, pole pozisyonu için yeterli olmadıklarını vurguladı 1

İLK VİRAJDAKİ HATA MALİYETLİ OLDU

Cumartesi gününün ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hadjar, özellikle ilk virajda yaptığı hatanın turunun geri kalanını olumsuz etkilediğini ifade etti. "Bence her şey iyiydi, oldukça iyi bir tur attım; ama ilk viraj hariç," diyen Hadjar, bu hatanın kendisine pahalıya mal olduğunu belirtti. İlk virajda fazla zorladığını ve apekse çok uzakta kaldığını ekleyerek, bu durumun 2. ve 3. virajlarda da kötü bir performansa yol açtığını söyledi.

YARIŞTA STRATEJİ SAVAŞI ÖNE ÇIKACAK

Pistin lastik aşınması ve yüksek sıcaklıkların zorlayıcı olduğunu vurgulayan Hadjar, araçla ilgili hislerinin de sınırda olduğunu ifade etti. "Bu pist zaten lastik aşınması açısından zor, bir de yüksek sıcaklıklarla mücadele ediyoruz. Bu her şeyi daha da zorlaştırıyor," dedi. Yarınki yarış için beklentilerini de paylaşan Hadjar, yüksek lastik aşınması nedeniyle strateji savaşının kritik olacağını belirtti: "Kolay bir yarış olmayacak. Sanırım çok pit stoplu bir yarış olacak ve bunu daha önce hiç yaşamamış olabilirim. Umarım iki ya da üç pit stop görürüz. Bu da oldukça eğlenceli olur."