GÜNDEM
Yayınlanma : 26 Kasım 2025 18:31
Düzenleme : 26 Kasım 2025 18:31

Gümüşhane üniversitesinde şok rehinе krizi: Okul boşaltıldı, özel harekat alanda!

Gümüşhane üniversitesinde şok rehinе krizi: Okul boşaltıldı, özel harekat alanda!
Gümüşhane Üniversitesi'nde uzman çavuş kökenli bir kişi, kadın bir memuru rehin aldı. Okul boşaltıldı, Özel Harekat ekipleri bölgede konuşlandı. İkna çabaları sürüyor.

Gümüşhane Üniversitesi'nde yaşanan olay, tüm kampüsü alarma geçirdi. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde görevli uzman çavuş kökenli H.T., henüz belirlenemeyen bir sebeple aynı fakültede çalışan D.B. adlı kadın memuru rehin aldı.

ÖZEL HAREKAT BÖLGEDE, OKUL ÇEVRESİ GÜVEN ALTINDA

Olayın duyulmasının hemen ardından bölgeye çok sayıda Özel Hareket polisi konuşlandırıldı. Güvenlik güçleri, olası bir tehlikeyi önlemek amacıyla okulun etrafını tamamen boşaltırken, çatılara keskin nişancılar yerleştirildi. Hem kampüs alanına hem de olayın yaşandığı fakülteye giriş ve çıkışlar sıkı kontrol altına alındı.

İKNA ÇABALARI SÜRÜYOR

Rehine alma eylemini gerçekleştiren H.T.'yi ikna çalışmaları ise tüm hızıyla devam ediyor. Polis ekipleri, şahsın sakinleştirilmesi ve D.B.'nin güvenli bir şekilde kurtarılması için yoğun çaba sarf ediyor. Olayın nedenine dair henüz resmi bir açıklama yapılmazken, gelişmeleri yakından takip ediliyor.