Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın titizlikle yürüttüğü Gülistan Doku soruşturmasında kritik bir aşamaya gelindi. Gözaltına alınan 13 şüpheliden 4'ünün jandarmadaki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildiği bildirildi. Sağlık kontrolleri tamamlanan Erdoğan E, Gökhan E, Savaş G. ve Süleyman Ö. isimli şüpheliler, hukuki sürecin devam edeceği adalet sarayına gönderildi.
KAYIP SÜRECİ VE SORUŞTURMANIN KAPSAMI
Üniversite öğrencisi Gülistan Doku'dan 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamaması üzerine ailesi, Diyarbakır'dan Tunceli'ye gelerek 6 Ocak 2020'de emniyete kayıp başvurusunda bulunmuştu. 21 yaşındaki Doku'nun arkadaşlarıyla yaptığı görüşmeler ve cep telefonu sinyalleri üzerinden başlatılan kapsamlı arama çalışmalarından maalesef sonuç alınamamıştı. Bu uzun süren sessizlik, soruşturmanın derinleşmesine neden oldu.
ŞÜPHELİLER VE DİKKAT ÇEKEN İSİMLER
Zamanla Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma genişleyerek devam etti. Bu çerçevede, dönemin Tunceli Valisi'nin oğlu Mustafa Türkay Sonel ve Gülistan Doku'nun erkek arkadaşı Zeinal A.'nın da aralarında bulunduğu toplam 13 şüpheli gözaltına alınmıştı. Bu gözaltılar, olayın üzerindeki sis perdesini aralamaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Gülistan Doku'nun ablasının cinayete kurban gittiğini Altaş Ailesi'nden öğrendiğini açıklaması ve Akın Gürlek'in 'Sonuna kadar gidilecek' açıklaması, dosyanın ciddiyetini vurguluyor.



