DÜNYA
Yayınlanma : 30 Temmuz 2025 11:33

Güçlü Deprem: Tsunami Uyarısı Yapıldı

Güçlü Deprem: Tsunami Uyarısı Yapıldı
Türkiye saatiyle 02.24'te meydana gelen ve birçok ülkeyi etkileyen güçlü depremin ardından, Pasifik Okyanusu kıyıları ve bazı ülkeler için tsunami uyarısı yapıldı; deprem anının görüntüleri de sosyal medyada paylaşıldı.

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS), Türkiye saati ile 02.24'te meydana gelen depremin yerin 20,7 kilometre derinliğinde olduğunu açıkladı. Şiddetli sarsıntı, birçok ülkeyi etkiledi ve büyük bir paniğe yol açtı.

TSUNAMİ UYARISI

Sarsıntının ardından Rusya, Japonya, Meksika, ABD'nin Alaska ve Hawaii eyaletleri ile Pasifik Okyanusu kıyıları ve Pasifik Adaları için tsunami uyarısı yapıldı. Yetkililer, kıyı bölgelerindeki halkı güvenli yerlere tahliye etmeye başladı. Uyarıların ardından birçok ülkede tedbirler alındı ve olası hasarların önlenmesi için çalışmalar başlatıldı.

BARTINLI İŞÇİLERİN PANİĞİ

Kamçatka'da inşaat işçisi olarak çalışan Bartınlı Türk işçiler, deprem anını cep telefonlarıyla kaydetti. Görüntülerde, işçilerin panik dolu konuşmaları ve depremin etkisiyle inşaat halindeki binanın ve demirlerin şiddetli bir şekilde sallanması yer aldı. Bu görüntüler, depremin şiddetini ve yarattığı paniği gözler önüne serdi. İşçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.