Guardian gazetesi, İngiliz turistlerin Türkiye’de en çok sevdikleri yerleri ve bu yerler hakkındaki yorumlarını paylaştı. Habere göre, Nemrut Dağı, Antalya, açık büfeler, Eskişehir, Efes, Alaçatı, Mardin, Fethiye ve Akyaka en beğenilen destinasyonlar arasında yer alıyor.

NEMRUT DAĞI'NIN BÜYÜLEYİCİ GÜZELLİĞİ
Anadolu’nun engebeli kalbinden yükselen Nemrut Dağı, dünyanın en etkileyici gün doğumlarından birini sunuyor. Burada, kadim tanrı ve kralların devasa taş başları, kayıp bir krallığın kalıntıları olan yaylalara sessizce bakıyor. Şafağın ilk ışıkları heykelleri altın rengine boyarken, ziyaretçiler efsanevi bir diyara ışınlanıyor gibi hissediyorlar. Yolculuğunuza, Türkiye’nin mutfak başkenti olarak anılan Gaziantep’ten başlayabilir, Nemrut’a doğru yola çıkmadan önce baklava ve kebapların tadını çıkarabilirsiniz. Nemrut’tan sonra, dünyanın en eski tapınak kompleksi Göbekli Tepe’ye doğru devam edebilirsiniz.

AÇIK BÜFE KEYFİ
Yerli halkla bir araya gelerek, taksicilerin de tercih ettiği açık büfelerde yemek yiyebilirsiniz. Hem cebiniz hem de mideniz bu deneyimden memnun kalacaktır. Bu büfeleri birçok yerde bulabilirsiniz. Kuru fasulye, sebze güveci ve yanında ayran harika bir kombinasyon! Türklerin dediği gibi, afiyet olsun!

ESKİŞEHİR VE ANTİK KENTLER
Ankara’ya trenle 1,5 saatten kısa mesafede bulunan Eskişehir, canlı ve öğrenci dolu bir şehir. MÖ 1000 civarında kurulmuş olmasına rağmen, Türkiye’deki birçok antik kentin aksine, 21. yüzyıla ait modern bir yerleşim yeri izlenimi veriyor. Eskişehir’in en eski kesimindeki Odunpazarı evleri, Türk kahvesi ve lokumu ile ziyaretçilerine keyifli bir deneyim sunuyor. Antalya’da antik yerleri görmek de oldukça keyifli. Güllük Dağı-Termessos Milli Parkı’nda yürüyüş yapmak ve antik kent Termessos’u, özellikle de panoramik manzaralara sahip dağın tepesindeki muhteşem tiyatroyu görmek ise gezi boyunca en önemli deneyimlerden biri oluyor. Efes ve çevresinde ise Alaçatı ve Şirince gibi güzel köyleri keşfedebilirsiniz. Ayrıca, muhteşem Pamukkale ve Ilıca’daki termal banyoları ziyaret etmeyi de unutmayın.


