DÜNYA
Yayınlanma : 04 Ağustos 2025 13:21
Düzenleme : 04 Ağustos 2025 13:21

Gazze'de açlıktan ölü sayısı 180'e yükseldi

Gazze'de açlıktan ölü sayısı 180'e yükseldi
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, son 24 saatte 5 Filistinli daha açlıktan hayatını kaybetti. Açlıktan ölenlerin sayısı 180'e yükseldi, bunların 93'ü çocuk.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, son 24 saatte 5 Filistinlinin daha açlıktan hayatını kaybettiği duyuruldu. Açıklamada, Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısının 180'e yükseldiği, bunların 93'ünün çocuk olduğu belirtildi. Gazze Şeridi'nde açlık nedeniyle ölümler artıyor. Başta çocuklar olmak üzere, birçok insan açlıktan hayatını kaybediyor.

GAZZE'DE İNSANİ FELAKET

İsrail'in saldırıları ve sıkı kuşatması nedeniyle Gazze Şeridi'nde su, ilaç, tıbbi gereçler ve hijyen malzemesi bulunamıyor. Yerel ve uluslararası çevreler, İsrail'in açlığı ve susuzluğu silah olarak kullandığını iddia ediyor. Sivil altyapının yüzde 88'inin yıkıldığı ve 2 milyon Filistinlinin yerinden edildiği belirtiliyor. Nüfusu yaklaşık 2,3 milyon olan Gazze'de, yerinden edilenler derme çatma çadırlarda veya aşırı kalabalık okullarda hayatta kalmaya çalışıyor. Hijyen koşullarının yetersizliği nedeniyle bulaşıcı hastalıklar da yayılıyor.

İSRAİL SALDIRILARI DEVAM EDİYOR

İsrail ordusu, günlük saldırılar düzenleyerek yerinden edilenlerin çadırlarını ve barındığı sivil noktaları bombalıyor. Açlıktan zayıflamış bir Filistinlinin un çuvalı taşıdığı görüntüler de medyada yer aldı. 40 bin bebeğin açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Gazze'de yaşanan insani kriz her geçen gün derinleşiyor.