ÇEVRE
Yayınlanma : 28 Temmuz 2025 10:39

Gazipaşa'da kıyıya vuran 500 metrelik plastik boru toplanıp kaldırıldı

Gazipaşa'da kıyıya vuran 500 metrelik plastik boru toplanıp kaldırıldı
Gazipaşa'da kıyıya vuran 500 metre uzunluğundaki plastik bir boru, yetkililer tarafından toplanarak sahilden kaldırıldı; olayla ilgili incelemeler sürüyor.
Gazipaşa'da kıyıya vuran 500 metrelik plastik boru toplanıp kaldırıldı

Gazipaşa'daki Selinus Sahili'nde vatandaşlar, metrelerce uzunlukta, ucunda duba bağlı bir plastik borunun kıyıya vurduğunu gördüler. İhbar üzerine olay yerine Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler yönlendirildi.

PLASTİK BORU TOPLANDI

Ekiplerin incelemesinin ardından yaklaşık 500 metre uzunluğundaki plastik boru, Gazipaşa Belediyesi görevlileri tarafından toplanıp sahilden kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı. Yaklaşık iki hafta önce Selinus Sahili'ne yakın bölgede bu boruyla denize deşarj edilen suyun kirliliğe neden olduğu iddia edilmişti.

ÖNCEDEN BAŞLATILMIŞ İNCELEME

Şikayet sonrası Gazipaşa Kaymakamlığı tarafından inceleme, Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da soruşturma başlatılmıştı. Olayla ilgili gözaltına alınan marina yetkilisi O.D., 'Çevreyi kasten kirletme', 'Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçlamasıyla işlem yapıldıktan sonra adli kontrolle bırakılmıştı.

MARİNA YETKİLİSİ ADLİ KONTROLDE

Gazipaşa'daki çevre kirliliği olayı, kamuoyunda büyük tepki çekti ve yetkililerin çevre koruma konusunda daha sıkı önlemler alması gerektiği vurgulandı.