Gaziantep Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı'nın tarihi eser kaçakçılığını önlemek amacıyla önemli bir çalışma başlattığını duyurdu.
ŞÜPHELİ YAKALANDI
Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda yürütülen operasyonda, Yavuzeli ilçesinde yaşayan E.K., elindeki tarihi eser niteliğindeki sikkeleri satmaya gittiği esnada yakalandı. E.K.'nin üstünde yapılan aramada, Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 191 sikke, 18 yüzük ve 16 metal obje ele geçirildi.
İŞLEMLER SÜRÜYOR
Gözaltına alınan E.K. ile ilgili jandarma işlemleri devam ederken, Hatay'da da tarihi eser niteliği taşıyan 13 bin 78 parça bulunduğu bildirildi. Ayrıca, yol çalışmaları sırasında 200 yıllık bir köprü ve Edirne’de yurt dışına kaçırılmak istenen 2 bin yıllık Kybele heykeli ele geçirilmişti.



