SPOR
Yayınlanma : 01 Ağustos 2025 08:26
Düzenleme : 01 Ağustos 2025 08:26

Galatasaray, Victor Osimhen için rekor kırdı: 75 milyon euro

Galatasaray, Victor Osimhen için rekor kırdı: 75 milyon euro
Galatasaray, Victor Osimhen'i 75 milyon euro'ya transfer ederek Türk futbol tarihindeki en yüksek bonservis bedelini ödedi ve Avrupa'da 5 büyük lig dışındaki en pahalı transferi gerçekleştirdi.
Galatasaray, Victor Osimhen için rekor kırdı: 75 milyon euro

Galatasaray, Nijeryalı golcü Victor Osimhen'in bonservisini 75 milyon euro karşılığında alarak Türk futbol tarihinde yeni bir rekor kırdı. Geçen sezon sarı-kırmızılılarda kiralık olarak forma giyen Osimhen, bu sezon için de Galatasaray'da kalma kararı aldı.

REKOR TRANSFER

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de üst üste üçüncü, toplamda ise 25. şampiyonluğuna büyük katkı sağlayan Osimhen'i kadrosuna katmak için Napoli ile uzun süreli pazarlıklar gerçekleştirdi. 75 milyon euroluk serbest kalma maddesi bulunan Osimhen için sonunda anlaşmaya varıldı ve transfer resmen gerçekleşti. Bu transfer, Türk futbolunda şimdiye kadar ödenen en yüksek bonservis bedeli oldu.

AVRUPA'DA EN YÜKSEK BONSERVİS

Galatasaray, 5 büyük lig (İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya, Fransa) dışında Avrupa'da en yüksek bonservis bedelini ödeyen takım oldu. Bu transfer, dünya genelinde ise Al-Hilal'in Neymar için ödediği 90 milyon euro ve Al-Nassr'ın John Duran için ödediği 77 milyon euro'dan sonra üçüncü sırada yer alıyor. Önceki rekor ise Fenerbahçe'nin Youssef En-Nesyri için ödediği 19,5 milyon euro'ydu.

TÜRK FUTBOLUNDA TRANSFER REKORLARI

Türk futbolunda en yüksek bonservis bedeli ödenen 10 futbolcu arasında Galatasaray ve Fenerbahçe takımları yer alıyor. Galatasaray, bu listedeki 6 transferin, Fenerbahçe ise 4 transferin sahibi. Beşiktaş'ın Orkun Kökçü için ödeyeceği 25 milyon euro ise Osimhen'den sonra en yüksek ikinci bonservis bedeli olacak.