Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Galatasaray, sahasında karşılaştığı Konyaspor'u 3-1'lik skorla mağlup etti ve ligde 6'da 6 yaparak zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.
GALATASARAY'IN GOL KRALLARI
Sarı-kırmızılılar, bu sezon hücumda etkili bir performans sergileyerek ligdeki gol sayısını 18'e çıkardı. Mauro Icardi 4, Barış Alper Yılmaz ve Eren Elmalı 3'er, Victor Osimhen ve Yunus Akgün 2'şer, Leroy Sane, Lucas Torreira ve Davinson Sanchez ise 1'er gol attı. Ayrıca Fatih Karagümrük maçında Fatih Kurucuk kendi kalesine gol kaydetti.
LİGDE PUAN FARKINI AÇTI
Galatasaray, en yakın takipçilerine 6 puan fark atarak liderliğini perçinledi. 6. haftayı 18 puanla tamamlayan takım, Göztepe ve Fenerbahçe'nin 6, Samsunspor ve Trabzonspor'un 7, Hesap.com Antalyaspor ve Gaziantep FK'nin ise 8 puan önünde yer alıyor. Yunus Akgün'ün son 3 maçta da gol atması ve Mauro Icardi'nin 5 maçta 4 gol kaydetmesi de dikkat çeken gelişmeler oldu. Lucas Torreira ise bu sezon ilk golünü attı. Kaleci Uğurcan Çakır'ın kritik kurtarışları da galibiyette etkili oldu. Galatasaray, RAMS Park'taki son 21 lig maçında yenilmedi ve bu maçlarda 18 galibiyet, 3 beraberlik elde etti. Konyaspor ise son 3 maçını kazanamadı.



