SPOR
Yayınlanma : 02 Nisan 2026 14:21
Düzenleme : 02 Nisan 2026 14:21

Formula 1 pilotu Oscar Piastri, V8 Supercar ile çocukluk anılarına yolculuk yaptı

Formula 1 pilotu Oscar Piastri, V8 Supercar ile çocukluk anılarına yolculuk yaptı
Formula 1 pilotu Oscar Piastri, V8 Supercar'ı deneyimleyerek çocukluk anılarına döndü. Japonya'da güçlü bir geri dönüş yapan Piastri, McLaren'ın gelişim alanlarına da değindi.

Formula 1'in genç yeteneklerinden Oscar Piastri, kısa bir süreliğine F1 araçlarından uzaklaşarak Avustralya'nın ikonik V8 Supercar serisini deneyimledi. McLaren pilotu, 18 yarış galibiyeti bulunan Cam Waters ile aynı pisti paylaşarak unutulmaz bir gün geçirdi.

Formula 1 pilotu Oscar Piastri, V8 Supercar ile çocukluk anılarına yolculuk yaptı 1

ÇOCUKLUK HAYALLERİ GERÇEK OLDU

Piastri, bu deneyimle çocukluk yıllarına bir nevi geri döndüğünü belirterek, "Çocukken F1 yerine daha çok V8 Supercar izlerdim çünkü saat farkı daha uygundu. Babamla Avustralya'daki drag yarışlarına da giderdik." dedi. İlk kez bu tür bir aracı kullanmanın başlangıçta zorlayıcı olduğunu kabul eden Piastri, "Başta aracın nasıl çalıştığı ya da pistin yapısı hakkında hiçbir fikrim yoktu." ifadelerini kullandı. Ancak kısa sürede adapte olan genç pilot, kerbe daha yakın ilerlemesi yönündeki tavsiyeleri dikkate alarak Ford Mustang ile izleyenleri büyüleyen anlar yaşattı.

JAPONYA GRAND PRİX'İ SONRASI GÜÇLÜ DÖNÜŞ

Etkinlik sonrası heyecanını dile getiren Piastri, "Çok eğlenceliydi. Yeni bir araç kullanmanın verdiği heyecan harikaydı. Üstü kapalı bir yarış aracıyla ilk kez piste çıktım." şeklinde konuştu. Piastri'nin V8 Supercar deneyimi, Japonya Grand Prix'sinde elde ettiği ikinciliğin hemen ardından geldi. Sezonun ilk iki yarışında start alamayan McLaren pilotu, Suzuka'da güçlü bir geri dönüşe imza atarak damalı bayrağı görmeyi başardı. Yarış performansını değerlendiren Piastri, "Yarışta yapabileceğimiz daha fazla bir şey yoktu. İyi bir start aldık, tempomuz iyiydi ve enerji kullanımını doğru yönettik. Stratejimiz de doğruydu, erken ve aceleci kararlar vermedik. Kendi performansımızdan ve takımın ortaya koyduğu işten çok memnunum." dedi. Ancak Piastri, McLaren'ın hâlâ geliştirmesi gereken alanlar olduğuna dikkat çekerek, "Araçta henüz ortaya çıkaramadığımız, bulmamız gereken bir performans var. Ayrıca sezon başında ciddi dayanıklılık sorunları da yaşadık. Önümüzde uzun bir süreç var ama her şeyi doğru yaptığımızda rakiplerimize zor anlar yaşatabildiğimizi gösterdik." diye ekledi.