Filistinli gazeteciler, Gazzede süren soykırımın etkilerini anlatarak, ateşkesin insani krizi çözmediğini ve zulmün devam ettiğini vurguladı. Onlar, İsrailin ihlallerine dikkat çekerek, yıkımın yalnızca binaları değil insan hayatlarını da hedef aldığını belirtti. Dünyanın sessizliğine tepki gösteren gazeteciler, yaşadıkları zorlukları dile getirdi ve soykırımın tanıkları olarak ağır bedeller ödediklerini ifade etti.
SOYKIRIMIN ETKILERI DEVAM EDİYOR
Gazzede İsrailin saldırılarının devam ettiğini belirten Vail el-Dahduh, ateşkes ilanından bu yana yüzlerce kişinin şehit olduğunu ve evlerin çoğunun kullanılamaz hale geldiğini aktardı. Hastanelerin yıkıldığını veya kapasitesini yitirdiğini söyleyen Dahduh, 100 binden fazla yaralının tedaviye ihtiyacı olduğunu ve tıbbi malzemelerin girişine kısıtlama uygulandığını vurguladı. İnsanların barınma, su, elektrik gibi temel ihtiyaçlardan yoksun olduğunu belirterek, soykırımın gölgesinin hâlâ sürdüğünü ifade etti.
DÜNYANIN SESSIZLIĞI VE GELECEK UMUTLARI
Sami el-Şehade, Gazzede yaşananları değerlendirirken, bir bacağını kaybetmesine rağmen Filistin davasından vazgeçmediğini belirtti. İsrailin uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve savaş suçlarının cezasız kalmaması gerektiğini söyledi. Gazze halkının onurlu bir yaşam istediğini vurgulayan Şehade, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın desteğinin umut kaynağı olduğunu ekledi.



