DÜNYA
Yayınlanma : 17 Mayıs 2026 11:35
Düzenleme : 17 Mayıs 2026 11:35

Fidel Castro'nun kızı Alina Fernandez'den çarpıcı açıklamalar: 'Babam sadece kendi sesini duyardı

Fidel Castro'nun kızı Alina Fernandez'den çarpıcı açıklamalar: 'Babam sadece kendi sesini duyardı
Fidel Castro'nun kızı Alina Fernandez, babasıyla iletişim kurmanın imkansız olduğunu ve sadece kendi sesini duyduğunu belirtti. Rejime karşı duruşu ve ülkesinden kaçış sürecini anlattı.

Küba Devrimi'nin ikonik ismi Fidel Castro'nun karmaşık özel hayatı ve gayrimeşru çocukları her zaman ilgi odağı olmuştur. Bu çocuklardan biri olan Alina Fernandez, babasıyla olan mesafeli ilişkisi ve rejime karşı duruşuyla öne çıkıyor.

BABASININ İZİNDEN GİTMEYEN KIZ

Natalia Revuelta ile Fidel Castro'nun gizli ilişkisinden doğan Alina Fernandez, genç yaşta babasının ideallerinden tamamen uzaklaşarak komünist rejime karşı sert bir muhalefet geliştirdi. Babasının soyadını kullanmayı reddetmesi ve Küba'daki yönetim aleyhine yürüttüğü mücadele, onu dikkat çeken bir figür haline getirdi. Yıllarca gizlenerek yaşadıktan sonra ülkesinden kaçmayı başaran Fernandez, babası ve Küba'daki yaşam hakkında şaşırtıcı itiraflarda bulundu.

İLETİŞİM İMKANSIZLIĞI VE KİŞİSEL ÇATIŞMALAR

Doğu Avrupa merkezli Nova TV'ye verdiği röportajda Alina Fernandez, babası Fidel Castro ile iletişim kurmanın neredeyse imkansız olduğunu vurgulayarak, onunla diyalog kurmanın faydasız olduğunu ve Castro'nun yalnızca kendi düşüncelerini duyabildiğini belirtti. Annesinin yaklaşık 10 yaşındayken babasıyla ilgili gerçeği açıkladığını söyleyen Fernandez, bu durumun kendisini şaşırtmadığını, zira Castro'nun çocukluğunda eve sık sık gelip giden ve kendilerine nazik davranan bir figür olduğunu ifade etti. Annesini olağanüstü güzel ancak devrim fikrine ve Fidel Castro'ya saplantılı bir kadın olarak tanımlayan Fernandez, bu tutku nedeniyle annesiyle ergenlik döneminden itibaren ciddi fikir ayrılıkları yaşadığını dile getirdi. Küba'nın içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal durumdan duyduğu rahatsızlığı da sık sık dile getiren Fernandez, annesinin rejim savunucusu cevaplarının kendisini hiçbir zaman tatmin etmediğini ve bu durumun ilişkilerini zorlaştırdığını aktardı.

KAÇIŞ SÜRECİ VE KIZININ GELECEĞİ

1980'li yıllarda Küba'da açıkça muhaliflerin yanında yer aldığını ve bu nedenle hayatını büyük bir korku içinde geçirdiğini belirten Fernandez, 1993 yılındaki zorlu kaçış sürecini de anlattı. Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından Küba'nın derin bir krize sürüklendiği, elektriksiz ve yakıtsız kaldığı o günlerde, Castro'nun kızı olarak hem hükümet baskısından hem de halkın olası tepkisinden ciddi endişe duyduğunu vurguladı. Kendisinden çok kızının geleceğini güvence altına almak amacıyla birkaç başarısız denemenin ardından, arkadaşları aracılığıyla sahte bir pasaport temin ederek Küba'dan kaçmayı başardığını ve sonrasında kızını da ülkesinden çıkardığını söyledi.