Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, FETÖ/PDY'nin Dışişleri Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Merkez Bankası, BDDK, EPK ve SPK gibi kritik kurumları hedef alan kamu mahrem yapılanmasına yönelik kapsamlı bir soruşturma yürüttü.
EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR BAŞLATILDI
İlgili bakanlıklar ve kolluk birimlerinin işbirliğiyle yapılan çalışmalar sonucunda, 6'sı aktif görevde, 13'ü ise ihraç edilmiş toplam 19 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerin yakalanması için Ankara merkezli olmak üzere 8 ilde eş zamanlı operasyonlar başlatıldı.
FİRARİ HÜKÜMLÜLER YAKALANDI
Ayrıca, FETÖ/PDY üyesi olduklarına dair yürütülen kovuşturmalar kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezalarının infazı için yakalama emri çıkarılan 7 firari hükümlüye yönelik Ankara'da düzenlenen operasyonda 6 şüpheli yakalandı. Bu operasyonlar, terör örgütüne yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü gösteriyor.



