GÜNDEM
Yayınlanma : 20 Şubat 2026 10:36
Düzenleme : 20 Şubat 2026 10:36

Kayseri'de FETÖ'ye büyük darbe: 54 kişi demir parmaklıklar ardında!

Kayseri'de FETÖ'ye büyük darbe: 54 kişi demir parmaklıklar ardında!
Kayseri merkezli FETÖ operasyonunda 70 kişi gözaltına alındı, yapılan yargılama sonucunda 54 kişi tutuklandı. Operasyonda çok sayıda silah ve örgütsel materyal ele geçirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'nün koordineli çalışmaları sonucunda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Kayseri'deki güncel yapılanmasına yönelik kapsamlı bir operasyon düzenlendi. Yaklaşık 8 ay süren teknik takip ve dinlemelerin ardından, Kayseri, İstanbul, Adana ve Mersin'de belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar yapıldı.

Geniş Katılımlı Operasyon

Operasyonda 144 ekip ve 676 personelin yanı sıra özel harekat polisleri de görev aldı. Gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlar neticesinde, terör örgütüyle bağlantılı olduğu tespit edilen 70 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise gizli kayıt cihazları, 3 adet ruhsatsız tüfek, 1 adet kurusıkı tabanca, 50 adet fişek ve çok sayıda örgütsel doküman ile dijital materyal ele geçirildi.

54 Kişi Tutuklandı

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 54'ü, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 16 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı uygulandı. Bu operasyon, FETÖ'nün bölgedeki yapılanmasına önemli bir darbe daha vurdu.